Gavyba be heksano
Ar komfortiškai ir saugiai jaustumėtės vartodami produktą, kuriame tam tikru jo gamybos metu buvo naudojamas lakusis skystis, žinomas kaip pavojingas atmosferos teršalas? Mes taip pat nesijaustumėme patogiai nei vartodami, nei juo labiau siūlydami tokį produktą. Deja, daugelis augalinio proteino gamintojų naudoja heksaną, kaip tirpiklį, maistinių aliejų ir proteinų išgavime iš daržovių bei sėklų, ypač sojos ir tam tikrų ryžių baltymų gavyboje. Nepaisant to, kad naudojant heksaną proteino gamyba gali būti efektyvesnė, greitesnė ir pigesnė, „Axiom Foods“ kompanija yra tvirtai apsisprendusi dabar ir ilgalaikėje perspektyvoje gaminti tik kokybiškus ingredientus, nekenkiant visuomenės sveikatai ir aplinkai.
Heksanas nebuvo pripažintas kancerogenine, pavojinga žmonėms ar gyvūnams medžiaga, tačiau Aplinkos Apsaugos Agentūra (EPA) nustatė, kad ūmus heksano poveikis sukelia lengvą centrinės nervų sistemos depresiją, o lėtinis poveikis pasireiškia polineuropatija. Darbuotojai, dirbantys maisto perdirbimo įmonėse, patiria didžiausią poveikio pavojų, deja, ir vartotojai nelieka nuošalyje - jiems potencialiai gresia pavojingų medžiagų likučiai maisto produktuose. Maisto ir vaistų kontrolės tarnybos šiuo metu nereikalauja nustatyti heksano kiekį maisto produktuose ir nėra nustačiusios, koks yra leistinas didžiausias heksano likučių kiekis sojos maisto produktuose.
Be to, taikant šį tradicinį išgavimo metodą naudojant heksaną, kyla kitos vietinės ir pasaulinio masto grėsmės. Aplinkosaugoje heksanas klasifikuojamas kaip oro taršą skatinantis elementas, nes patekęs į blogojo ozono sluoksnį, skatina smogo susidarymą.
Pasirinkdami „Axiom“ produktus, jūs galite būti tikri, kad nei heksano nei jokių kitų sintetinių medžiagų nebuvo ir nebus naudojama mūsų produktų gamyboje. Mūsų patentuotas gavybos procesas yra be chemikalų ir naudoja organinius fermentus aukščiausios kokybės ingredientų išgavime, kartu užtikrinant saugumą vartotojams, kompanijos darbuotojams ir mūsų visų planetai!
Proteino išgavimas žemose temperatūrose
Mūsų proteinas ypatingas ne tik tuo, kad jo gavyboje nenaudojamas heksanas, mes gerai suprantame proteinų gamybos preciziką, todėl „Oryzatein“ proteino išgavimas vyksta patentuoto, žemų temperatūrų proceso metu. Tai leidžia išvengti baltymų savybių pakitimo, kas gali pakeisti cheminę proteino sudėtį ir tokiu būdu sumažinti jos veiksmingumą, ar net padaryti jį labiau žalingu nei naudingu. Kadangi „Axiom Foods“ produktai išgaunami žemose temperatūrose, toks procesas taip pat apsaugo produktą nuo pašalinių skonių.
Pilnas Amino rūgščių profilis
Pilnas grūdas - išsamaus proteino šaltinis
Tik nesusipažinę su detalėmis ir ypatybėmis gali teigti, kad grūduose esantys baltymai yra nevisaverčiai. Taip, grūdai, tokie kaip ryžiai, yra žinomi kaip neturintys kai kurių amino rūgščių, ypač lizino. Ši nuomonė kilusi iš žinių, susijusių su virtais baltaisiais ryžiais. Lukštenant ryžius pašalinamos sėlenos (luobelės), kuriose yra tam tikrų maistinių medžiagų, įskaitant ir baltymų.
Be to, aukštoje temperatūroje verdant baltuosius ryžius gali denatūruotis lizinas ir / ar kitos amino rūgštys. „Aksiom Foods“ išgauna proteinus žemoje temperatūroje iš pilnų, neapdorotų ryžių grūdų, įskaitant sėlenas, taip išsaugant pilną baltymų kokybę.
Ekologiškas „Oryzatein“ NĖRA hidrolizuotas. Tai patvirtina nepriklausomi laboratoriniai tyrimai.
Hidrolizės metodas yra naudojamas baltymo frakcijos išgavimui, kada tokios daržovės verdamos rūgštyje, po to neutralizuojamos kaustine soda. Proceso pasekoje, paviršiuje susirenka rudos spalvos dumblo frakcija. Ji nugriebiama ir išdžiovinama. Tokiu būdu išgaunamas rudų miltelių pavidalo galutinis produktas.
„Axiom Foods“ didžiuojasi, gamindami NEhidrolizuotus augalinius proteinus.