Ryžių proteinas


Kuo pasižymi ryžių proteinas?

Įprastinis baltojo ryžio grūdas
Rudųjų ryžių grūdai sudaryti iš luobelės (sėlenų), endospermo sluoksnio, gemalo.
Abiejuose sluoksniuose yra baltymų.


Pilno grūdo ryžiai


1. Daugiausia baltymų randama endospermo sluoksnyje, papildomai baltymų randama sėlenų sluoksnyje, kuris sudaro apie 7-9% viso grūdų. Įdomu tai, kad amino rugščių profiliai endospermo ir sėlenų sluoksniuose yra skirtingi. Sėlenų sluoksnis turi geresnį, t.y., pilnesnį aminorūgščių profilį negu endospermo sluoksnis. Sujungus abu šiuos baltymų šaltinius, mes sugebėjome išgauti pirmąjį išsamų baltymų šaltinį iš ryžių grūdų. Praeityje tai buvo nepasiekiama naudojant tik endospermo sluoksnį ir tokiu būdu gaunant baltymą su nepilnu aminorūgščių kompleksu.

2. Baltymų gavybai iš sėlenų bei endospermo sluoksnių mes naudojame daigintus pilno grūdo ruduosius ryžius. „Oryzatein“ yra pirmasis ryžių proteinas, kuriame yra apjungti tiek iš sėlenų, tiek iš endospermo sluoksnių išgauti baltymai. Tokiu būdu mes tikrai turime pirmąjį išsamų baltymų šaltinį iš ryžių.

3. Tipiškame natūralios gavybos procese išgaunant baltymus naudojami filtravimo metodai, tokie kaip drėgnas malimas, sijojimas, atskyrimas bei džiovinimas, o taip pat natūralus fermentavimo procesas.

Paprastai rudųjų ryžių proteinas yra antrinis produktas, gaunamas gaminant kitus maisto ingredientus, tokius kaip rudųjų ryžių sirupas, ryžių krakmolas ir mononatrio glutamatas. Šios ir kitos rudųjų ryžių panaudojimo sritys parodo įvairias realizacines galimybes. Mes supratome, kad norint pasiekti beveik tobulą aminorūgščių kompleksą, geriausias būdas yra naudoti pilno grūdo daigintų ryžių sirupą. Būtent taip mes ir gaminame šį produktą.

Produktai


„Oryzatein“ rudųjų ryžių proteinas

Vienintelis, išsamus, ekologiškas (gali būti tiekiamas ir įprastinis, t.y neekologiškas) grynas proteino šaltinis, - mūsų ryžių proteinas, kuris yra išgaunamas fermentavimo būdu iš pilno ryžių grūdo tinkamiausių sluoksnių. „Oryzatein“ rudųjų ryžių proteinas yra ženkliai sveikesnis ir vertingesnis lyginant su labiausiai paplitusiais kitų gamintojų ryžių proteinais, kurie yra išgaunami tik iš ryžių sėlenų sluoksnio panaudojant heksaną.

Mes platiname „Oryzatein“ pilno rudųjų ryžių grūdo proteino miltelius, kurių gamyboje nenaudojamas heksanas, nėra GMO, šis produktas atitinka „Prop 65“ reikalavimus.

Galimi šie produkto pasirinkimai:
  • 70% ir 80% koncentratas arba 90% izoliatas
  • ekologiškas arba įprastinis

Supakuotas indeliuose po:
450 g
850 g
maišuose po 25 kg

Platus „Oryzatein“ panaudojimo sričių sąrašas


Dėl funkcionalumo ir maistinės vertės „Oryzatein“ gali būti naudojamas įvairiais pavidalais ir daugelyje sričių. Kadangi mūsų ryžių baltymai gerai tirpsta ir pasižymi puikiomis maišymosi savybėmis, jo panaudojimo ir pritaikomumo sąrašas ir toliau auga:
  • Kepiniai
  • Kosmetikos industrija
  • Gerimai (paruošti ir miltelių pavidalo)
  • Pusryčių maisto gaminiai 
  • Konditerijos gaminiai (putos, morengai, riešutų pasta)
  • Pieno / pieno pakaitalai (plakti įdarai, jogurtai, aušaldyti vaisiai, ledai, lydytas sūris, ir daugiau)
  • Skonio stiprikliai
  • Maisto ruošiniai (sriubos, padažai, salotų padažai, prieskoniai, makaronai, šaldyti vaisiai ir tt)
  • Mišiniai kūdikiams 
  • Mėsos pakaitalų gaminiai
  • Mėsos gaminių papildymui
  • Proteino batonėliai
  • Maisto papildai
  • Ypatingų dietų papildai
  • Proteininiai „piršteliai“
  • Maistas naminiams gyvūnams
  • Gėrimai ir maito produktai sportui
  • Svorio kontrolės papildai

Funkcinės savybės
  • Tirpumas
  • Geras maišymasis su kitomis medžiagomis (emulsija)
  • Gelėjimas (gelio konsistencijai išgauti)
  • Tekstūriškumas
  • Klampumo kontrolė
  • Suspensijos stabilizavimas*
  • Tekstūriškumas
  • Lipnumo kontrolė
*Kremų suspensijos ir putų savybių stabilizavimas konditerijos gamyboje.